Image Alt

Kuvo TV

Nastavlja se proizvodnja PlayStation 4 konzola, dok je proizvodnja PlayStation 5 konzole i dalje u problemima

Sony je navodno odlučio odgoditi plan za prestanak proizvodnje PlayStation 4 konzole, prvenstveno zbog daljnjih problema sa proizvodnjom i distribucijom PlayStation 5 konzole.

Proizvodnja PlayStationa 4 je trebala prestatai završetkom 2021. godine, no ista se produžila i trajati će kroz cijelu 2022. godinu. U prijevodu, proizvest će se oko milijun primjeraka ove konzole. Sonyjeva odluka je donesena prvenstveno zbog i dalje upornih problema sa PlayStation 5 čipovima i problemima s njihovom proizvodnjom zbog čega još uvijek manjka PlayStation 5 konzola diljem svijeta. Prema Bloombergu, Sony se nada da će sa PlayStationom 4 utažiti želje mnogih casual gamera i gamerki za kvalitetnim igrama i igranjem sa starijom i jeftinijom konzolom, dok se ne pojavi ”petica” u nekoj normalnijoj formi na tržištu. Time će, navodi se, Sony i dobiti više vremena i prostora da pregovaraju sa novim potencijalnim partnerima detaljnije i brže proizvodnje potrebnih čipova.

Hoće li to stvarno pomoći, i hoće li se dobra prodaja ”četvorke” nastaviti, nije baš sigurno. No, Sony valjda zna što radi. Očito je da i nemaju puno drugih opcija.