Image Alt

Kuvo TV

Ovako izgleda Silent Hill remake, kojeg fanovi rade u Unreal Engineu 5

Kad već neće Konami, ima tko hoće! Naravno, mislimo na Silent Hill, na čiji novi nastavak / remake / reboot / iliti što god već već čekamo dugi niz godina. Fanovi se još nisu oporavili od nemilih događaja koji su rezultirali otkazivanjem Kojiminog Silent Hillsa, no ti isti fanovi su se, dok čekaju na Konami da se smiluje i najavi novu igru, malo zaigrali sa alatima Unreal Enginea i napravili svojevrsni remake kultne originalne igre.

Fanovi okupljeni pod okriljem Codeless Studiosa iskoristili su Unreal Engine 5 kako bi nam demonstrirali kako bi remake prvog Silent Hilla mogao izgledati. Za tu priliku, objavili su i kratki video koji prikazuje alpha verziju igre, a u njemu se našla uvodna nezaboravna dionica, koja i danas izgleda jednako uznemirujuće kao što je izgledala prije 20 i kusur godina.

Ukoliko ste se ponadali da biste ovaj remake možda mogli i zaigrati, imamo loše vijesti – ekipa iz Codelessa nema namjeru da ulazi u bilo kakvu pravnu utrku sa Konamijem, već cijeli remake radi čisto za svoju dušu. Tko zna, možda upravo ovaj remake “pogura” Konami u pravom smjeru i natjera ga da konačno najavi novi Silent Hill, o kojem se već duže vrijeme šuška. Do novih demonstracija (kojih će svakako biti), ostavljamo vas uz ovaj petominutni video.