Image Alt

Kuvo TV

Kakva je zapravo Days Gone 2 mogla biti igra?

Prošli tjedan, redatelj igre Days Gone Jeff Ross je gostujući u podcastu Davida Jaffea otkrio cijeli niz detalja vezanih za ovu PS4 ekskluzivu i tretman kakav je ista imala od strane Sonyja. Sada bivši uposlenik Bend Studiosa pričao je o brojim temama vezanim za ovaj Sonyjev razvojni tim, pri čemu je spomenuo i pitch za Days Gone 2 koji su iz Sonyja instantno odbili. Tom prilikom, doznali smo i nekoliko detalja o tom pitchu, pa smo dobili i kratak uvid u neke od noviteta koje bi Days Gone 2 imao.

Naime, Ross tvrdi da je nastavak igre trebao biti fokusiran na odnos između glavnog protagonista Deacona St. Johna i njegove supruge Sarah, kao i na samu dinamiku njihove veze. Naravno, veliki fokus bi i dalje trebao biti na samu bajkersku prirodu glavnog aktera, s tim da je sam svijet i mogućnosti dostupne u njemu trebao poprimiti znatno veći format. Sam svijet je trebao imati znatno više života i aktivnosti, a zahvaljujući poboljšanoj umjetnoj inteligencije, životinje bi djelovale znatno realističnije i slobodnije (primjerice, kako Ross navodi, medvjedi bi kopali po kantama za smeće, vukovi bi lutali i lovili isl..). Mnogima je u originalu smetalo to što glavni protagonist nije mogao plivati, zbog čega je voda korištena kao granica našeg kretanja po mapi. I to bi bilo ispravljeno u nastavku. Deacon bi mogao plivati, čak bi se mogao i udaviti.

Sama igra trebala bi imati brojne nove gameplay mehanike i sisteme i u svakom smislu je trebala biti veća od ionako ogromnog originala. No, nažalost, barem za sada, ništa od toga nećemo vidjeti budući da je Sony rekao “NE” idejama ovog studija.