Image Alt

Kuvo TV

Je li Capcom odustao od razvoja nove Resident Evil igre za Nintendo?

Sudeći prema informacijama kojima raspolaže poznati Nintendo leaker i insider Nate the Hate, ranije spominjana Resident Evil igra (vjerojatno Resident Evil Revelations 3) koja je trebala biti privremena Switch ekskluziva, navodno više nije u pripremi za ovu Nintendovu konzolu.

Naime, ovaj leaker tvrdi da je Capcom već neko vrijeme radio na igri Resident Evil Revelations 3 koja je, poput originala iz ovog spin-off serijala, trebala biti privremena Switch ekskluziva, ali da to najvjerojatnije neće biti slučaj budući da postoji velika vjerojatnoća da je Capcom digao ruke od razvoja spomenutog naslova. Nate the Hate svoju pretpostavku temelji na izostanku bilo kakvih insajderskih informacija o ovom projektu, ali i dalje ipak ne otpisuje mogućnost da je isti i dalje u pripremi ili da je, što je vjerojatnije, Capcom njegov razvoj okrenuo u nekom novom smjeru – vjerojatno ostalim platformama, prije svega PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama.

Inače, već duže vrijeme prilično diskreno kruže glasine koje govore da Capcom sprema Resident Evil Revelations 3. Prema tim neslužbenim informacijama, treći nastavak ovog spin-off serijala trebao bi vratiti neka od dobro poznatih imena ove horror franšize, poput Rebecce Chambers, koja bi navodno trebala biti glavna protagonistica, ili pak Leona S. Kennedyja (s kojim smo se posljednji put družili u Resident Evilu 6) te Rebeccinog partnera iz Resident Evil 0, Billyja Coena. Šuška se da bi radnja igre mogla biti vezana za onu iz animiranog filma Resident Evil Vendetta te da bi se dobrim dijelom mogla odvijati na Rebeccinom univerzitetu, a trebala bi uključiti i potpuno novi smrtonosni virus. Vremenski, radnja ovog ostvarenja navodno bi se mogla odvijati između one iz Resident Evil 7: Biohazard i Resident Evil Village, tako da bi mogla imati i određene poveznice sa Ethanom Wintersom i njegovom pričom.

U svakom slučaju, čak i ukoliko je Resident Evil Revelations 3 stvaran, postoji realna vjerojatnoća da ćemo ga vidjeti tek nekada nakon Resident Evil 4 Remakea, čiju službenu najavu također očekujemo.