Image Alt

Kuvo TV

Dolaze li nam PlayStation 3 igre za PlayStation 5? Na PS Storeu su primijećene prve igre u ponudi

PlayStation, tj. PSN je možda slučajno potvrdio kompatibilnost PlayStation 3 igara na PlayStation 5 konzoli. O ovome se dosta pričalo u zadnje vrijeme, sa raznim glaisnama i projekcijama koje su dale nagovjstiti da će uskoro biti moguće igrati igre sa starijih PlayStation konzola na ”petici”, naravno, pomoću backward compatibility mogućnosti koja je uvijek bila dio krtika prema svakoj novoj Sonyjevoj konzoli.

Gaming novinar Jordan Middler je na Twitteru objavio kako se dijelovi Dead or Alive igre sa PlayStationa 3 pojavljuju na PlayStation Storeu i dostupni su za PlayStation 5. To je svakako neobična ponuda, budući da se do sada ništa vezano uz PlayStation 3 igre nije nalazilo u ponudi za PlayStation 5 konzolu.

Izuzev Ded or Alivea, drugi su pronašli još neke PS 3 igre u ponudi, prvenstveno Prince of Persia The Forgotten Sands i the Sands of Time igre.

Moguće je da se radi o nekoj greški, no dolazi u stvarno neobično vrijeme tijekom kojeg se priča o patentu koji je nedavno prijavljen a tiče se mogućnosti igranja igara sa prve tri PlayStation konzole na PlayStationu 5. Puno je špekulacija vezanih uz ovu mogućnost u zadnje vrijeme, kao i o Sonyjevom planiranju da se takva mogućnosti objavi u sklopu nove pretplatničke usluge.  Zasada još nema jasnoga i logičnoga objašnjenja za ove situacije, no svakako ćemo ispratiti u narednim danima PS Store malo pomnije.