Image Alt

Kuvo TV

Microsoft kupuje Activision Blizzard za vrtoglavih 68,7 milijardi dolara!

Microsoft je ovu godinu definitivno odluči da započne sa ogromnim praskom u vidu nove velike, slobodno možemo reći dosad najveće akvizicije u povijesti gaminga.

Microsoft je prije nekoliko trenutaka službeno potvrdio da kupuje Activision Blizzard. Cijena ove ogromne akvizicije je prava sitnica i iznosi gotovo 70 milijardi ili ako ćemo biti precizni 68.7 milijardi dolara, što je gotovo 10 puta više od iznosa koji je potrošio na akviziciju Bethesde.

Microsoft će ovim potezom postati vlasnik svega što ima veze sa Activision Blizzardom, uključujući i sve razvojne timove i izdavačke divizije (Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch te sve Activision Blizzard timove) i franšize, među kojima su Call of Duty, Candy Crush, Warcraft, Starcraft, Diablo, Overwatch, Crash Bandicoot, Tony Hawk i Spyro.

I dok se gaming scenom već čuju priče o Micorosftu kao velikom spasitelju Activision Blizzarda i gaminga općenito, ne možemo a da se ne zapitamo kako će se ova mega akvizicija odraziti na Sony i njegov PlayStation, koji je dugo bio primarni dom brojnim Activisionovim naslovima.