Image Alt

Kuvo TV

Preskače li Final Fantasy XVI ovu godinu?

Sudeći prema sadržaju članka koji je osvanuo na službenoj stranici Sqare Enixa, postoji velika šansa da je izlazak igre Final Fantasy XVI prolongiran za iduću godinu.

Square Enix je ovih dana objavio članak koji se bavi igrama ovog izdavača čiji je izlazak predviđen za ovu godinu. Tom prilikom, u članku su spomenuti naslovi kao što su Life Is Strange Remastered Collection, Babylon’s Fall, Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin i Forspoken, no zanimljivo je da na popisu igara koje stižu ove godine nema Final Fantasyja XVI, što sugerira da bi 16. službeni nastavak ovog legendarnog RPG doista mogao preskočiti ovu godinu.

Zanimljivo je i to da je i Sony nedavno objavio sličan članak na PlayStation Blogu posvećen igrama koje stižu tijekom 2022. godine te da Final Fantasy XVI nije spomenut ni u tom članku.

Takvo što definitivno ima smisla, s obzirom na to da su iz Square Enixa još krajem prošle godine potvrdili kako je razvoj Final Fantasyja XVI prolongiran za dodatnih šest mjeseci te da ćemo nešto više o samoj igri doznati tijekom proljeća. Samim time, i mogućnost da se ova konzolaška PS5 ekskluziva pojavi u prodaji nekoliko mjeseci nakon novog velikog predstavljanja djeluje malo vjerojatna.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da je Square Enix samo tajnovit oko svoje nove igre i da će ista doista biti spremna za izlazak već ove godine. U svakom slučaju, morat ćemo još malo pričekati na bilo kakve službene informacije.