Image Alt

Kuvo TV

Battlefield 2042 bi uskoro mogao postati free to play naslov

Iako ga je Electronic Arts najavljivao kao najveći i najspektakularniji naslov u cijelom serijalu, Battlefield 2042 je na kraju ispao pravi “mačak u vreći”. Nedovršenost i hrpetina tehničkih problema sa kojima je ovaj FPS stigao u prodaju doveli su do toga da mnogobrojni fanovi serijala dignu ruke od igranja i vrate se nekim od starijih naslova, javno bojkotirajući samu igru. Budući da dosadašnje nadogradnje nisu pretjerano utjecale na kvalitetu igre, broj aktivnih igrača koji trenutno igraju Battlefield 2042 nalazi se debelo ispod bilo kakvih očekivanja Electronic Artsa, tako da je vrlo moguće da se ovaj gaming gigant odluči da prebaci ovaj naslov na neki novi, znatno isplativiji model.

Sličnog mišljenja je i poznati insider Tom Henderson, koji tvrdi da EA trenutno razmatra mogućnost da Battlefield 2042 u potpunosti prebaci na free to play model. Prema Hendersonu, EA trenutno istražuje sve moguće opcije, a jedna od najizglednijih je upravo selidba među besplatne naslove, što bi sasvim sigurno dovelo popriličan broj novih igrača, a autorima igre pružilo priliku da u svojevrsnoj testnoj fazi pokušaju da isprave barem dio problema koji muče ovo ostvarenje.

Naravno, to je samo jedna od opcija. Ona izglednija je ta da će EA Battlefield 2042 vrlo brzo dodati u ponudu svoje EA Play usluge i ipak pokušati izmusti još poneku paru od ovog nedovršenog naslova.

Ukoliko imate dovoljno živaca, strpljenja i tolerancije, Battlefield 2042 trenutno možete zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama.