Image Alt

Kuvo TV

Hoće li Call of Duty ipak ostati i na Playstationu?

Velika Microsoftova akvizicija ostavila je puno pitanja, a o njima će se pričati još puno. Jedno od najvećih je sve vezano uz budućnost popularnoga Call of Duty serijala na PlayStation  5 konzoli.

”Očekujemo od Microsofta da poštuje sve ugovorne obveze i da osigura da su Activisionove igre multiplatformske” – naveo je glasnogovornik Sonyja u medijima ovoga tjedna.  Sigurno će tako i biti za mnoge trenutne igre i možda neke već najavljene, budući da je Microsoft to poštovao i sa prethodnim akvizicijama.

Microsoftov Phil Spencer je rekao kako će se Activisionove igre razvijati i na ostalim konzolama: ”Želim samo reći svim igračima diljem svijeta koji igraju Actvision Blizzard igre na PlayStationu: Nije nam namjera da oštetimo zajednice i odvučemo ih s te platforme i i dalje ćemo biti posvećeni tome”. Iako to ne znači puno, tj. ne govori puno o budućnosti franšize, bar je sigruno da će podrška za Warzone ostati, vjerojatno po istoj logici kao što je, recimo, Minecraft ostao na drugim platformama. No, pitanje je koje se sve Call of Duty igre računaju kao dio prijašnje ugovorenih obaveza, i što budućnost donosi za serijal po tom pitanju.