Image Alt

Kuvo TV

Još tri Call of Duty igre sigurno dolaze na PlayStation, jedna od njih je i Warzone 2

Šef Xboxa Phil Spencer nedavno je izjavio da će Microsoft svakako ispoštovati sve dogovore koje su druge strane imale sa Activision Blizzardom prije njegove akvizicije od strane Microsofta. Naravno, tu je prije svega mislio na Sony, čiji su se čelnici našli u priličnoj panici budući da je PlayStation već duže vrijeme bio glavni dom dobrom dijelu franšiza koje su u vlasništvu ovog giganta. U moru tih franšiza, među kojima su i Crash Bandicoot, Spyro the Dragon i Tony Hawk’s Pro Skater, našla se i ona najunosnija – Call of Duty. Upravo je ona i najveći trn u oku “ranjenog” PlayStationa, no ako je vjerovati Bloombergu, (barem za sada) stvari nisu toliko crne.

Bivši “Kotakuovac” Jason Schreier objavio je za Bloomberg članak u kojem otkriva detalje Sonyjevog ekskluzivnog “dila” sa Activision Blizzardom, koji je sklopljen prije nego što se Microsoft umiješao sa neodoljivom ponudom od gotovo 69 milijardi dolara.

Schreier tvrdi da su Sony i Activision potpisali novo ekskluzivno partnerstvo za naredne tri Call of Duty igre, što znači da ćemo i tijekom narednih godinu-dvije ovaj popularni serijal i dalje igrati na PlayStation konzolama. Prvi od ta tri naslova trebao bi biti Infinity Wardov Call of Duty: Modern Warfare II. Njega ćemo zaigrati već ove jeseni, a za iduću godinu je planiran izlazak igre koju razvoja Treyarch, dok je treća igra navodno nova iteracija Warzonea.

Upravo bi Warzone 2 (ili kako god bude glasio njegov naziv) trebao biti i posljednji Call of Duty” koji će “regularno” stići na PlayStation, a što će nakon toga biti i hoće li Microsoft nastaviti izdavati igre iz ovog serijala i na Sonyjevoj konzoli ili će ih ljubomorno rezervirati za “sve platforme na kojima postoji Xbox Game Pass”, ostaje nam da vidimo.