Image Alt

Kuvo TV

Vidjeli smo premijerni gameplay prikaz nogometne igre UFL

Konami i PES su svakako ostavili prostora ove godine za novu nogometnu simulaciju, a ako uzmemo u obzir da su FIFA i EA u problemima sa dogovorom oko licenci i pitanje je da li ćče se iduća EA-ova nogometna igra uopće tako zvati, postaje jasno da je ovo idealno razdoblje za nove pokušaje i nogometne simulacije. Nakon što je nedavno Robert Lewandowski najavio svoju nogometnu igru, sada je to napravio i Strikers Inc.

Prikazana prezentacija UFL igre popraćena je sa puno razgovora o tome što igra sve donosi, a prikazan je i Cristiano Ronaldo kao jedan od ambasadora igre koji jamči za njenu kvalitetu. U videu koji traje više od 10 minuta prikazano je tek par sekundi gameplaya i cinematic trailer koji nam malo prikazuje izgled igre, ali opet, ne otkriva previše, pa je još puno toga vezano za to kako se igra igra i kako izgleda nepoznato.  Cijeli stream predstavljanja možete pogledati u prvom videu ispod.

UFL će imati naglasak na multiplayer online modu, tj. formiranju vlastitoga kluba kojeg vodimo (donekle) menadžerski, a sustav napredovanja i igranja je dosta sličan Fifinom Ultimate Teamu i PES-ovom myClubu. Glavni aspekt će biti globalna online liga i napredovanje u istoj, no biti će dostupni i 2v2 i 3v3 offline multiplayer modeovi. Također su najavljeni i posebni eventi, no još nije jasno što oni točno donose. Igru pokreće Unreal Engine, izgleda solidno, a sučelja s jedne strane poznata s druge malo osvježena naspram drugih sličnih igara, a developeri obećavaju da će uparivanje s drugim igračima biti puno kvalitetnije i ”poštenije” napravljeno nego u drugim dostupnim igrama.

Igra je već šest godina u razvoju, a izlazi ove godine, ali ”kad bude spremna” i to za PC i Xbox Series X/S, Xbox One, PS5 i PS4. Ono što je iznimno bitno jest da će igra biti free to play, a zasada donosi preko pet tisuća (licenciranih) nogometaša.

S opreznim optimizmom, čekamo još detalja, konkretniji prikaz gameplaya i datum izlaska. A vi svakako podijelite svoje dojmove o predstavljenoj igri s nama.