Image Alt

Kuvo TV

Bungie postao dio PlayStation obitelji

Bungie je postao dio PlayStation obitelji, potvrdio je danas Sony.

U akviziciji za koju se navodi da iznosi 3.6 milijardi dolara, Bungie će i dalje funckionirati (donekle) nezavisno. Točnije, prema riječima Sonyja, Bungie je nezavisna podružnica Sony Interactive Entertainmenta. U prijevodu, Bungie će i dalje proizvoditi multiplatformske igre i izdavati razne naslove.

Hermen Hulst, koji je na čelu PlayStation Studiosa, izrazio je svoje oduševljenje sa akvizicijom Bungieja: ”Apsolutno sam oduševljen da mogu potvrditi novoga člana PlayStation obitelji! Fan sam Bungieja već godinama, divio sam se i uživao u njihovim igrama i imam veliko poštovanje za njihove sposobnosti u razvijanju svijetovima koje gameri/ke uporno istražuju”.

Pete Parsons iz Bungieja također je izrazi zadovoljstvo te naveo kako ”Danas, Bungie započinje svoje putovanje u kojem postaje globalna multimedijska tvrtka”. Parsons će i dalje biti na čelu Bungieja, kao i ostali članovi odbora.

O implikacijama ovoga dogovora svakako ćemo pričati u narednim danima, no svakako se radi o moćnoj suradnji i zanimljivom potezu, kako Sonyja, tako i Bungieja.