Image Alt

Kuvo TV

Premijera Halo TV serije najavljena za ožujak, imamo i prvi službeni trailer

Pitamo se mi, jel moguće? Prije skoro sada već punih 9 godina, Halo TV serija je najavljena. Pa je uključen Steven Spielberg, pa stiže “uskoro” i onda muk, tišina i potpuni blackout. Produkcija je promjenila hrpu “vlasnika”, da bi na kraju dom našla na novoosnovanom Paramount+ streaming servisu. No, napokon smo doživjeli dan ne samo za trailer, već smo dobili i release date.

Zadnjih par godina, šuška se o ubrzanju produkcije, dobili smo i glumca koji će uprizoriti Master Chiefa (Pablo Schreiber), pa su nam u namučene oči da se smirimo nakapali pokoju sličicu s vremena na vrijeme. Nedavno se hype dizao paralelno s izlaskom Halo: Infinite, pa smo dobili i kratki teaser. Produkcija se hvali da će biti najskuplja serija na Paramount+ streaming servisu. Nadajmo se da neće samo biti skupa, već i kvalitetna.

Sama radnja TV serije neće pratiti igre, niti će se smatrati canonom istih. Ono što nam je produkcija dala to znanja sada je da će svi elementi igara biti tu (Covenant, Halo prstenovi, Forreruneri…) ali da će priča biti nova. Ekipa iz 343 Industries rekla da se TV serija treba treba tretirati kao “Silver Timeline”. Razlozi za ovu “promjenu” leže u u prilagođavanju Halo lorea za TV format i serijalizirani sadržaj.

Uz ovo obrazloženje, veseli nas činjenica da su natuknuli kako bi TV verzija priče mogla crpiti elemente iz Halo expanded universea (knjige većinom). Na čelu ovog projekta se nalazi Frank O’Connor, glavni kreativac cijele franšize po pitanju pričanja priča. Sve nabrojano nam dodatno daje nadu da bi finalni proizvod mogao biti solidan (op.a. da se ne zaletimo s previsokim očekivanjima).

Halo TV serija stiže 24.ožujka u svojoj premijernoj epizodi na Paramount+. Trenutno nije poznato hoće li neki od globalnih streaming servisa preuzeti distribuciju. Živi bili, pa…