Image Alt

Kuvo TV

Za 25. rođendan Final Fantasya VII dobili smo – moguću najavu najave

Krenula je proslava jedne od najpoznatijih igara u povijest, Final Fantasya VII, tj. proslava 25. rođendana ove Square Enixove igre. Ali, proslava je zasada poprilično formalna i mlaka.

U sklopu slavlja održan je poseban stream u kojem su se obratili originalni redatelj igre Yoshinori Kitase, kao i kreativni redatelj Tetsuya Nomura. Obojica su u svojim zasebnim čestitkama naglasili koliko je ”sedmica” velika igra, koliko im znači i kako nastavljaju rad na širenju franšize i dobivanju novih fanova i zadržavanju svih koji su uživali u Remakeu.

No, o Remakeu 2 nije se puno govorilo. Nakon što su podijelili ponos vezan uz mobilnu igru Final Fantasy VII: The First Soldier, naveli su kako naporno rade na drugom mobilnom naslovu, Final Fantasy VII: Ever Crisis. I dok je takva vijest logična jer je i najavljena još prošle godine, sve je najviše zanimalo kada će izaći nastavak Remakea. Kitase je rekao kako će ”biti više informacija…i to ove godine, ako uspijemo…”. Na ovo se osvrnuo Nomura i rekao kako se “nada da ćemo podijeliti vijesti o nastavku ove godine, pa vas molim da se radujete tome”. 

Znači, radovanja još nema, osim radovanja da ćemo dobiti moguće informacije o nastavku hvaljenoga Remakea do kraja ove godine. Nije puno, no očajni smo, pa ćemo se nadati nečemu konkretnom u skoroj budućnosti. Za to vrijeme čekamo, Ever Crisis, epizodnu kolekciju velikog broja naslova koji su dio univerzuma FF VII, sa novim, klasičnijim izgledom već izašloga Remakea.

I, za kraj, evo dva loga vezana za proslavu: