Image Alt

Kuvo TV

Šef Sony Interactive Entertainmenta: “definitivno očekujte još novih akvizicija”

Sony Interactive Entertainment planira još akvizicija u bliskoj budućnosti, potvrdio je predsjednik Jim Ryan.

U razgovoru za GamesIndustry.biz Ryan je rekao da nikako nisu gotovi s akvizicijama nakon vijesti o dolasku Bungieja u Sonyjevu obitelj. “Osobno ću trošiti svoje vrijeme sa Bungiejem kako bi sve krenulo kako treba i da njihova autonomnost uistinu to i znači”, rekao je Ryan te je objasnio kako će Bungie pomoći Sonyju da napravi live service i multiplatformske naslove.

“Rekao sam službeno već nekoliko puta kako planiramo povećati PlayStation zajednicu i proširiti je izvan granica same konzole. A to se može dogoditi na više načina. A jedan od njih je da omogućimo ljudima da igraju naše predivne igre koje smo napravili u povih 25 godina na raznim mjestima i na različite načine. Krećemo u multiplatformske vode, to ste već vidjeli. Imamo agresivne planove vezane uz live service opcije. A prilika da radimo i učimo do talentiranih ljudi iz Bungieja će ubrzati sve naše planove. S filozofske strane, ova akvizicija se nije dogodila tako da povučemo stvari i zatvorimo ih unutar PlayStationa. Naprotiv, ovo je način da izgradimo velike i predivne svjetove zajedno”.

Akvizicija Bungieja se planirala već pola godine, tako da ona nije reakcija na nedavnu Microsoftovu kupovinu Activision Blizzarda, rekao je Ryan te ponovio da rade najbolje stvari za PlayStation i za širenje publike. Kako će to sve točno izgledati, ostaje da vidimo kroz ovu i iduću godinu. A čekamo, očito, još neke akvizicije.