Image Alt

Kuvo TV

Outbreak day u The Last of Us seriji bi mogao biti smješten puno ranije nego u igri

Prema najnovijim glasinama, dugoočekivana The Last of Us serija mogla bi donijeti sa sobom neke relativno bitne promjene s obzirom na igru. Konkretno, radi se o Outbreak dayu, tj. danu kada je Cordyceps infekcija dosegla svoj vrhunac u gradu Austinu te se proširila kroz cijelu državu. Svi koji su igrali igru sjećaju se početnih scena sa Joelom usred Outbreak daya, a on se dogodio u igri 2013. godine. Veći dio radnje u igri se događa 20 godina kasnije.

Prema informacijama koje donosi Naughty Dog Info Twitter profil, neslužbeni kanal, Outbreak day se navodno događa 10 godina ranije, 2003. godine. Takvi zaključci dolaze prvenstveno sa fotografija sa seta, gdje se na jednoj navodi događaj koji se održava 2003. godine. Iako to ne mora biti velika promjena s obzirom na originalnu igru, vrijedi napomenuti da bi ovo značilo da će se serija odvijati 2023. godine, umjesto 2033. godine. Razlozi za to su zasad nepoznati, naravno, ali nagađanja i teorija ima puno. Tako je jedan fan na Redditu naveo kako je puno jeftinije rušiti i paliti automobile koji pripadaju početku 200tih godina nego kasnije. Drugi misle da tako žele događaje povezati sa trenutnom pandemijom pa da se događa bliže nama, i stvori specifičan ugođaj.

No, još uvijek ne znam da li je to uistinu tako, i sve su ovo samo nagađanja i glasine. A serija još nema datum izlaska.

 

Although there’s a host of reasons that HBO could have decided to do this, fans have their own theory. Reddit user u/Dev-F believes the reason could actually be that it’s simply down to getting older cars and props from twenty years ago than from ten years ago would be much easier and work in harmony with the post-apocalyptic environment better.