Image Alt

Kuvo TV

Davno zamrli Dead Island 2 je veoma živ i navodno izlazi već ove godine

Zaboravljeni i po mnogima davno otpisani Dead Island 2 ne samo da je i dalje živ, već bismo ga već ove godine mogli i zaigrati. Barem tako misli poznati insider Tom Henderson, koji je otkrio nekoliko neslužbenih detalja o spomenutoj igri.

Henderson tvrdi da je iz pouzdanih izvora čuo da razvoj igre prilično napreduje, što predstavlja nagovještaj da se konačno sve odvija prema planu te da bismo novo veliko otkrivanje igre mogli vidjeti u mjesecima koji su pred nama, a da bi sama igra mogla izaći ili tijekom finalnog kvartala ove godine ili početkom 2023. godine.

Ovaj insider tvrdi da će Dead Island 2 biti prilično vjeran originalu, ali da je Dambuster Studios u igru ubacio i priličnu količinu noviteta i poboljšanja. Prema Hendersonovim riječima, zadržan je i originalni setting koji smo vidjeli prilikom najave igre i demonstracije Yagerove verzije, što znači da će se radnja Dead Islanda 2 odvijati u Californiji.

Čisto da podsjetimo, Dead Island 2 je inicijalno najavljen davne 2014. godine. Za razliku od originala kojeg je razvijao Techland (koji se u međuvremenu okrenuo Dying Light serijalu), razvoj nastavka je povjeren autorima hita Spec Ops: The Line, njemačkom studiju Yager Development. Međutim, nakon brojnih problema koje je ovaj razvojni tim imao prilikom razvoja igre, Deep Silver je 2016-te istu odlučio prebaciti studiju Sumo Digital (Crackdown 3, Sackboy: A Big Adventure), međutim ista se nije dugo zadržala kod njega, da bi potom, nakon gotovo dvije godine potpune tišine i hibernacije, konačno bila relocirana do Dambuster Studiosa. Ovaj razvojni tim, inače poznat po ne toliko dobrom Homefront: The Revolution, od 2019. godine radi na igri, daleko od očiju medija. Je li ekipa iz spomenutog razvojnog tima konačno uspjela da pronađe dobitnu formulu i očekuje li nas doista skori povratak Dead Islanda 2, kojeg su mnogi od nas već prežalili i zaboravili, ostaje nam da vidimo.