Image Alt

Kuvo TV

Je li najava Chrono Cross remastera neslužbeno potvrdila druga dva velika Final Fantasy leaka?

Nedavna najava Chrono Cross remastera samo je još jedna u nizu, čije smo prve naznake vidjeli još u onom famoznom NVIDIA GeForce Now leaku, za kojeg su njeni čelnici ove tvrtketvrdili da se radi o spekulativnom popisu koji je obuhvatio i naslove za koje je postojala pretpostavka da bi mogli biti najavljeni. No, kako je sve izvjesnije da je taj popis ipak nešto više od fiktivnih želja i planova ove tvrtke, postavlja se pitanje što je sa ostalim igrama koje su se našle na tom popisu.

Na tom popisu su se, između ostalog, našla još dva Final Fantasy naslova, Final Fantasy Tactics Remaster i Final Fantasy IX Remake. To bi, prema riječima uglednog novinara i insidera Jasona Schreira, moglo znači i da su upravo spomenute igre također stvarne, a s obzirom na njihovu ogromnu popularnost, njihovo uskrsnuće svakako ne bi trebalo predstavljati neko preveliko iznenađenje, osobito nakon sjajnih reakcija koje je izazvao Final Fantasy VII Remake, na čiji drugi dio i dalje čekamo.

Sprema li se Square Enix doista za povratak spomenutih hitova, za sada nismo sigurni. Budući da se i ovdje radi čisto o “pucnju naslijepo“, odgovore na brojna pitanja morat ćemo još neko vrijeme pričekati.