Image Alt

Kuvo TV

PlayStation verzije horrora Martha is Dead bit će cenzurirane

Bilo kuda, cenzura svuda. Odnosno, tako se barem stiče dojam zadnjih par godina. No, moramo reći da smo ostali neugodno iznenađeni objavom izdavača i developera Wired Productions/LKA da će njihov nadolazeći naslov “Martha is Dead” biti cenzuriran na PlayStation konzolama.

Naime, iz njihovog press releasea se jedino može zaključiti da je Sony jednostrano odlučio da se igra mora cenzurirati. Točni razlozi za cenzuru nisu poznati. Igra je uvijek bila najavljena da cilja isključivo odraslu i punoljetnu publiku. Developeri su u svom release istaknuli da je svaki “šokantni” dio igre najavljen prema igračima s početkom ili tijekom igre. Dodatno su istaknuli kako su ovu odluku od Sonya dočekali sa žaljenjem.

Sve ovo neće uzrokovati kašnjenje igre u digitalnom obliku. No, fizičke kopije će morati na “doradu” i sada je njihov datum izlaska u “zraku”. Verzije za Xbox One, Series X|S i PC ostaju u svom originalnom izdanju bez ikakvog oblika cenzure.

Martha is Dead se očekuje 24.veljače na već spomenutim PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i PC platformama.