Image Alt

Kuvo TV

PlatinumGames su otvoreni za akvizicije, no imaju svoje uvjete

PlatinumGames će biti otvoren za akvizicije od strane druge tvrtke sve dok zadrži svoju slobodu, rekao je izvršni direktor tvrtke Atsushi Inaba.

Raspravljajući o nedavnoj Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda, VGC je pitao Inabu hoće li PlatinumGames razmotriti bilo koju sličnu ponudu usmjerenu k njima.

Inaba je odgovorio: ”Najvažnije nam je da imamo slobodu da pravimo igre koje želimo. Ono što čujem o nedavnim akvizicijama, mislim da Microsoft neće početi mikroupravljati Activisionom i tako im oduzeti svu slobodu… Mislim da to neće biti takav odnos.”

“Mislim da će tu postojati puno međusobnog poštovanja i mislim da će Activision moći nastaviti raditi ono što najbolje radi. To je također ono što nam je na kraju dana najvažnije, bez obzira na to kakva moguća akvizicija se dogodi za nas i našu tvrtku. Tako da – ne bih ništa odbio, sve dok se naša sloboda i dalje poštuje.” – bio je jasan Inaba te je nadodao kako mu je “čudno” da u Japanu nema toliko spajanja i preuzimanja tvrtki kao u ostatku svijeta.

“Slažem se, ne vidite toliko [akvizicija] u Japanu i osobno, mislim da je to čudno”, rekao je Inaba. “Za neke od ovih velikih tvrtki sa svim njihovim novcem ponekad pomislite: ‘Ma daj! Kupite već neke tvrtke!’ Doista je čudno vidjeti kako su japanske tvrtke cijelo vrijeme pasivne.”

Sljedeći naslov PlatinumGamesa, shoot ’em up Sol Cresta, trebao bi izaći za PlayStation 4, Switch i PC putem Steama 22. veljače. Nakon toga, kooperativni akcijski RPG Babylon’s Fall, koju objavljuje Square Enix, izlazi 3. ožujka za PlayStation 5, PlayStation 4 i PC.