Image Alt

Kuvo TV

Povodom 30. rođendana Lemmingsa izašao je sjajni dvosatni dokumentarac, dostupan je na YouTubeu

Na YouTubeu je premijerno prikazan dokumentarac kojim se slavi 30. rođendan Lemmingsa.

Da, 30 godina. Vjerovali ili ne, Lemmings je prvi put objavljen na Commodore Amigi 1991. godine i od tada je postao kultni naslov kojeg i dalje voli veliki broj ljudi. A sada smo dobili i zanimljivi dokumentarni film Lemmings: Can You Dig It?  koji istražuje naslijeđe, utjecaj i rad ove igre i to s njezinim izvornim kreatorima s kojima se raspravlja o utjecaju Lemmingsa na škotsku i britansku kulturu igara. Pa tako kroz film saznajemo razne zanimljivosti, kao što je  informacija da je originalnu igru ​​razvio DMA Design iz Dundeeja, koji je potom nastavio raditi na originalnom Grand Theft Autu.

Dokumentarni film naručio je izdavač Lemmings Exient, a režirao ga je producent filma videoigara Richard Wilcox iz That Video Companyja.

“Apsolutno smo oduševljeni što ćemo Lemmings: Can You Dig It? učiniti dostupnim u općoj objavi”, rekao je Jamie Wotton, kreativni marketing menadžer u Exientu te nastavio: “Bilo je pravo zadovoljstvo gledati priču o Lemmingsima kako se razvija kroz stotine sati snimaka intervjua s originalnim razvojnim timom DMA Designa, rukovoditeljima industrije videoigara i obožavateljima. Film slavi sve što je originalnu igru ​​činilo posebnom, uključujući grad Dundee u kojem je napravljen. I slavi važno mjesto koje ta mala stvorenja još uvijek imaju u popularnoj kulturi.”

Ako vas zanima film, možete ga pogledati odmah sada, besplatno, na YouTubeu: