Image Alt

Kuvo TV

Razvoj novog BioShocka navodno je u problemima

Novi BioShock najavljen je 9. prosinca 2019, a od tada nismo vidjeli ni čuli ništa o igri od njezinog izdavača 2K igara, niti od developera Clouda Chambera, novog studija formiranog za stvaranje prve BioShock igre iz 2013. godine. Duga šutnja u ovoj industriji obično nije dobar znak, ili znači da je igra najavljena prerano ili da ima problema s razvojem. Prema novim glasinama, nova igra BioShock pati od potonjeg.

Na Twitteru, insider gaming industrije pod imenom Oops Leaks nedavno je prenio da, iako projekt nije u razvojnom paklu ima problema. Prema izvoru, tvrtka je ostala bez 40 programera od početka projekta, uključujući i određene voditelje timova. Uz to, tvrdi se da 2K “nije zadovoljan” dosadašnjim razvojem igre, što je pridonijelo spomenutoj brojci, jer nije svaki odlazak bio dobrovoljan.

“Novi Bioshock ima problema s razvojem”, stoji u tvitu Oops Leaksa. “Tvrtka je izgubila oko 40 zaposlenika, uključujući i potencijalne voditelje. Prema mojim informacijama, 2K nije zadovoljan rezultatima i tempom projekta. Međutim, sudeći prema nedavnom financijskom izvješću Take -Two Interactivea (matične tvrtke 2K), igra se još uvijek planira izdati do kraja 2024. godine. Rečeno mi je da su neki otišli sami, neki su otpušteni iz raznih razloga, ipak, nije u pitanju ‘razvojni pakao’ nego ‘blago restrukturiranje’. Studio je već počeo zapošljavati nove zaposlenike. Vjerojatno bi se datum objave mogao pomaknuti iz tog razloga.”

U trenutku objave ništa od ovoga ne dolazi iz bilo kojeg službenog izvora i ništa od toga nije potvrdio bilo koji drugi izvor. Dakle, shvaćajte sve ovdje iznesene informacije kao neslužbene.