Image Alt

Kuvo TV

Otkriveni novi detalji dugo očekivanog Splinter Cell remakea

Prije dva mjeseca, Ubisoft je najavio veliki povratak Splinter Cella, potvrdivši tom prilikom da će iduća igra zapravo biti remake originala. Od najave, o igri nismo čuli apsolutno ništa, no zahvaljujući Ubisoftovom novom financijskom izvještaju doznali smo nekoliko novih informacija.

Prije svega, još jednom je potvrđeno kako se na čelu razvoja igre nalazi Ubisoft Toronto, koji iza sebe ima rad na igrama kao što su Splinter Cell: Blacklist (ujedno posljednji naslov u serijalu), Far Cry 5, Far Cry 6, Watch Dogs Legion i Starlink: Battle for Atlas. Naravno, ovaj studio neće sam razvijati igru, već će, kao što je slučaj i sa većinom igara ovog izdavača, imati podršku još nekolicine Ubisoftovih razvojnih timova.

Kada su u pitanju same tehnikalije igre, doznali smo i to da će novi Splinter Cell pokretati Ubisoftov Snowdrop Engine, koji smo na djelu vidjeli u igrama kao što su The Division, The Division 2, Mario + Rabbids Kingdom Battle, South Park: The Fractured but Whole i Starlink: Battle for Atlas. Nova avantura Sama Fishera bi u punom potencijalu trebala iskoristiti moć i mogućnost Snowdrop Enginea, čime bi ovaj remake, uz Avatar: Frontiers of Pandora i ranije najavljeni Star Wars, trebao biti jedan od predvodnika nove generacije Ubisoftovih igara.

Inače, novi Splinter Cell je još uvijek u ranom razvojnom stadiju, tako da ga gotovo sigurno nećemo vidjeti još barem godinu ili dvije. To znači da ćemo ga, kada izađe, moći zaigrati na PS5, Xbox Series X/S i PC platformama.