Image Alt

Kuvo TV

PlayStation Spartacus nije daleko – imamo nove neslužbene detalje o cijenama njegovih paketa i što sve donose

Prošlog prosinca počeli su kružiti navodi o tome da Sony radi na remontu PlayStation Plusa na više razina. Kodnog naziva Project Spartacus, isti bi trebao biti konkurent Microsoftovom Xbox Game Passu. U to vrijeme je rečeno da Sony teži tome da pokrene uslugu u proljeće ove godine, a novo izvješće sugerira da je usluga sada “prilično blizu pokretanja”.

To su, barem, navodi Jeffa Grubba iz VentureBeata koji je, govoreći u posljednjoj epizodi svoje Giantbomb emisije Grubbsnax ponudio malo više uvida u to kako nova troslojna pretplatnička usluga – koja učinkovito spaja Sonyjev postojeći PlayStation Now i PlayStation Plus ponude – točno funkcionira.

Grubb je rekao da će nova usluga (za koju je Bloomberg prethodno izvijestio da će zadržati PlayStation Plus pretplatu dok se PlayStation Now postupno ukida) zvati svoje tri razine pretplate Essential, Extra i Premium – i daće koštati redom 10, 13 i 16 američkih dolara mjesečno.

Prema prvotnom Bloombergovom izvješću o Spartacusu, Grubb je rekao da će Essential razina zapravo biti PlayStation Plus kao što je danas – to jest, biti će potrebna za igranje online naslova na PlayStationu i dobivanje brojnih mjesečnih igara za pretplatnike koje mogu dodati bez dodatnih troškova, dok će Extra razina uključivati ​​”katalog igara koji se može preuzeti” s oko 300 naslova. “Sve na PS Nowu što se moglo preuzeti, čini se da će biti i ovdje”, rekao je Grubb.

Premium razina navodno će pretplatnicima omogućiti pristup “klasičnim igrama” i cloud streamingu, iako Grubb priznaje da ne zna “što znače klasične igre, ali znam da je to veliki dio ove premium razine.” Bloomberg je ranije izvijestio da će premium razina uključivati ​​pristup igrama za PS1, PS2, PS3 i PSP, uz proširene demo verzije – nešto što je Grubb također ponovio.

Unatoč sve većem broju izvješća o projektu Spartacus, Sony tek treba službeno predstaviti takvu inicijativu. Pema Grubbu, to bi se moglo promijeniti vrlo brzo. “Vjerojatno se približavamo stvarnom lansiranju (…) Nešto će se vjerojatno dogoditi do kraja ovog mjeseca i ne mislim da to nužno znači javno, mislim u smislu internih prekretnica oko toga kakva točno ta usluga treba biti i gdje će se prvo pojaviti”.