Image Alt

Kuvo TV

Elden Ring je već prodan u preko 12 milijuna primjeraka

Elden Ring je bez sumnje najveća gaming priča dosadašnjeg dijela ove godine. Osim što je uspio da nadmaši prilično visoka očekivanja cijele gaming javnosti, novi naslov studija FromSoftware do sada je ostvario i više nego impresivan komercijalni uspjeh.

Naime, FromSoftware i Bandai Namco su službeno potvrdili da se Elden Ring do sada uspio prodati u preko 12 milijuna primjeraka, od čega je čak milijun primjeraka prodano u Japanu, što se (vjerovali ili ne), doista rijetko događa kada je u pitanju “Zemlja izlazećeg Sunca”.

Za ovaj sjajni uspjeh, ovom open world akcijskom RPG-u su bila potrebna samo dva tjedna, a koliko je Elden Ring bio dominantan od svoga launcha, najbolje govori činjenica da je već sada proglašen najprodavanijim novim naslovom u periodu nakon izlaska Call of Duty: Vanguarda, te da već sada važi za najbrže prodavani novi IP u posljednjih šest godina.

Naravno, ovo je samo mrvica dostignuća do kojih je ovaj hit stigao u rekordno kratkom roku, a budući da je pred njim i dalje period apsolutne dominacije, vjerujemo da će se aktualne cifre vezane za prodajne rezultate drastično biti povećane.

Elden Ring trenutno možete zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama.