Image Alt

Kuvo TV

Idući Battlefield navodno će biti smješten u aktualni setting

Iako je još uoči i nakon izlaska Battlefielda 2042 bilo riječi da će iduća igra iz serijala biti svojevrsni hero shooter, to se ipak (barem za sada) neće dogoditi. Izgleda da su loše reakcije na još uvijek aktualni i prilično nedovršeni Battlelfield 2042 dobro uzdrmale EA i BioWare, koji su, prema brojnim insiderskim informacijama trenutno prilično dezorijentirani, kada je ovaj serijal u pitanju, zbog čega bi sa idućom igrom mogli i morali igrati na sigurno.

Sigurnost za ovaj serijal, prema izvještaju koji je ugledni insider Tom Henderson objavio za XFire, mogla bi ležati u modernom periodu ratovanja, budući da je isti konstantno zahtjevan od igrača još od Battlefielda 3. Ovaj leaker također navodi da bi iduća igra, koja je već u pretprodukcijskoj fazi, trebala biti smještena ili u moderni, aktualni period ili pak blisku budućnost.

Naravno, budući da je ranoo za bilo kakve dodatne stvarčice, osobito jer je Battlefield 2042 i dalje “živ” te da se EA i DICE svim silama trude da ga održe u životu, ispravljajući tonu propusta i spremajući novi sadržaj, velika je šansa da tu novu igru nećemo vidjeti još nekoliko godina. Hoće li EA tu prazninu možda ispuniti nekim spin-offom poput Battlefield: Hardlinea ili možda izdavanjem tog ranije spominjamog hero shootera, ostaje nam da vidimo.