Image Alt

Kuvo TV

Microsoft je platio između 5 i 10 milijuna dolara da dovede Guardians of the Galaxy na Xbox Game Pass

Mnogi su se iznenadili kada su samo nekoliko mjeseci nakon izlaska igre Marvel’s Guardians of the Galaxy istu ugledali i na Xbox Game Passu. S obzirom na to da je spomenuti superherojski hit studija Eidos Montreal bio vani tek nekoliko mjeseci, mnoge je zanimalo koliku je hrpu zelenih novčanica Microsoft istresao pred Square Enix, kako bi osigurao dolazak igre na svoj pretplatnički servis. Cifra koja se spominje mogla bi vas iznenaditi, ali ne zato što je astronomska, već zato što je jako niska.

Prema Davidu Gibsonu, senior analitičaru tvrtke MST, Microsoft je Square Enixu platio između 5 i 10 milijuna dolara za dolazak “Čuvara galaksije” na Xbox Game Pass.

Iako točna cifra nigdje nije navedena, Gibson, koji se analitikom Square Enixovog poslovanja bavi punih 15 godina, tvrdi da je njegova procjena rezultat njegovih poslovnih razgovora sa Square Enixom i drugim stranama.

Je li Square Enix prihvatio ovu Microsoftovu nisku ponudu zbog loše prodaje veoma dobre igre ili je posrijedi nešto drugo, trenutno nije poznato, no i sam Gibson navodi kako se radi o prilično niskom iznosu koji bi jako malo izdavača prihvatilo.

U međuvremenu, podsjećamo kako se radi o jednom od najugodnijih iznenađenja koje je trenutno moguće zaigrati na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC platformama. O kakvoj igri je riječ, mogli ste pročitati i u našoj recenziji.