Image Alt

Kuvo TV

Quantic Dream je navodno kupljen od strane NetEase Gamesa

Quantic Dream, studio poznat po sjajnim cinematičnim avanturama kao što su Detroit: Become Human, Heavy Rain, i Beyond: Two Souls (i, naravno, Fahrenheit) uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika, a u pitanju je ni manje ni više nego kineski gigant NetEase Games.

Prema još uvijek neslužbenim i nepotvrđenim informacijama koje je objavio Exputer, proces akvizicije Quantic Dreama je navodno u finalnoj fazi, a NetEase bi po njenoj finalizaciji trebao imati 100% udjela u vlasništvu ovog francuskog studija. Ovakav scenarij definitivno ima smisla, budući da je NetEase još 2019. godine kupio manji dio dionica Quantic Dreama.

Još od izlaska igre Detroit: Become Human i raskida dotadašnjeg ekskluzivnog partnerstva sa Sonyjem, Quantic Dream je bio u potrazi za adekvantnim ulagačima, a prerana najava igre Star Wars Eclipse (koja navodno neće izaći možda čak i do 2027. godine) zapravo je bio jedan od “mamaca” za NetEase, koji je očito urodio plodom. Naravno, budući da bi se definitivno moglo raditi o točnim informacijama, sada nam samo ostaje da pričekamo na službenu potvrdu.