Image Alt

Kuvo TV

Nakon više od 20 godina osvanuo je demo Gex igre koja nikada nije bila najavljena

Krajem 90-ih, Crystal Dynamics i izdavač Eidos Interactive postigli su značajan uspjeh s franšizom Gex. Gex je bio glavni junak istoimenoga platformera kroz tri glavna izdanja između 1995. i 1999., koja su se pojavila na raznim platformama. Sveukupno se serija prodala u više od 15 milijuna primjeraka, ali je potpuno nestala nakon izlaska Gexa 3: Deep Cover Gecko. Međutim, sada se čini da je Crystal Dynamics planirao nastaviti seriju ubrzo nakon toga!  YouTube korisnik imena justz00t objavio je nikad prije viđen demo za Gex Jr., originalnu PlayStation igru ​​koja bi sadržavala mlađega Gexa.

Demo je prilično kratak, ali ima zanimljivosti koje se mogu vidjeti (i čuti) u videu. Prva Gex igra bila je 2D platformer, dok su kasniji dijelovi prešli na 3D. Gex Jr. očito bi nastavio taj trend. Serija se također uvelike naslanjala na parodije pop kulture. U samo 30 sekundi Gex Jr. spominje kviz Tko želi biti milijunaš? i film Empire Strikes Back, tako da bi i dalje imala ovakav stil.

Video je napravljen 2001. godine, a razlog za objavu tek sada nije poznat. Dosta je u zadnje vrijeme glasina o povratku Gexa, pa možda pozitivne reakcije na ovaj nikad objavljeni nastavak nagovore Square Enix da ipak pokušaju nešto sa davno zaboravljenim geckom.