Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil Village je u ranoj verziji imao i sirene, koje su vrebale u Moreauvoj močvari

Dok su prolazili kroz Moreauovu  močvarnu jamu u Resident Evil Villageu, igrači su navodno trebali susresti niz novih stvorenja, uključujući sirene. No, kao što se i može očekivati ​​od igre Resident Evil, te sirene bi bile puno drugačije od onih na koje smo navikli iz nekih drugih priča, i bile bi pravi problem za Ethana Wintersa i igrače.

Pouzdani leaker Resident Evila, Dusk Golem, koji ima insidersko znanje o razvoju serije, podijelio je nešto detalja o Moreauovom području unutar igre, kao i neprijateljima s kojima bi se igrači tamo susreli, ali što Capcom na kraju ipak nije napravio. Na svom Twitteru je pričao o sirenama koje su na kraju izbačene iz igre:

“U vodi bi mogli brzo plivati ​​za vama ako bi vas [one] uočile, a vi ste morali doći do kopna ili ih uspješno ubiti prije nego što stignu do vas. Čak i na kopnu, napadale bi vas vriskom koji bi vas omamio i privremeno usporio. Taj vrisak bi aktivirao i posebno stvorenje koje bi vas uhodilo po močvari, opisali su ga kao stvorenje nalik Tyrantu. Imao je divovsku vreću kiseline oko vrata i ramena, i kada je blizu vas mogao bi ili izbacivati ​​kiselinu ili koristiti kandže” – navodi Dusk Golem.

Iako Dusk Golem nikada nije potvrdio tko je taj tiranin koji pljuje kiselinu, pretpostavljaju da će to biti Moreau.

Močvarno područje u Villageu također je trebalo imati likane i “vještice” iz igre koje je izvodilo neku vrstu rituala u tom području: “Postojao je jedan dio sa likanima i vješticma (Vještice su u osnovi ono što su Dimitrescuove kćeri, ali su igrale sasvim drugačiju ulogu ranije u razvoju igre) oko vatre. Imali su razne iteme oko svog ritualnog mjesta, a [igrači] su se mogli ili provući pored njih ili se boriti s njima za predmete.”

Očito je sav ovaj sadržaj uklonjen iz Resident Evil Villagea kako bi se timu omogućilo da se više usredotoči na dvorac Dimitrescu i Heisenbergovu tvornicu. To je svakako mala šteta, ipak jer se Moreauovo područje (kao i sam Moreau) često smatraju jednom od slabijih točaka igre. Uključivanje gore navedenih neprijatelja dodalo bi veću dinamiku području i zasigurno povećalo ukupni osjećaj prijetnje.