Image Alt

Kuvo TV

Je li Kojima Productions iduća Sonyjeva akvizicija?

Već neko vrijeme, kruže glasine o Sonyjevoj novoj velikoj akviziciji, a dobar dio tih glasina spominjao je Konami kao iduću Sonyjevu metu. No, sudeći prema novoj špekulaciji, moguće je da se ipak ne radi o Konamiju, već o aktualnom studiju bivšeg i vjerojatno najznačajnijeg Konamijevog lica. Naravno, mislimo na Hidea Kojimu i njegov Kojima Productions.

Potencijalni nagovještaj da bi se nešto moglo kuhati između Sonyja i Kojime dobili smo zahvaljujući novom, ažuriranom banneru sa službene stranice PlayStation Studiosa, na kojem se umjesto Concrete Genieja našao Death Stranding.

Iako to nije jedina izmjena na navedenom banneru (tu su i ovogodišnje izdanje MLB-a, Demon’s Souls te novi vizuali za Aloy i Gran Turismo), zanimljivo je da je Death Stranding jedina igra na banneru iza koje ne stoji neki Sonyjev first party studio. To je pokrenulo novi niz glasina, prema kojima bi ovaj Sonyjev potez ujedno mogao predstavljati i potencijalnu naznaku eventualne akvizicije Kojima Productionsa.

Naravno, moguće je samo da se radi o činjenici da je Sony vlasnik Death Stranding IP-ja i da se spomenuta Kojimina igra zbog toga našla na ažuriranom banneru. Međutim, nekolicina velikih foruma od sinoć je zatrpana raznoranim teorijama koje uključuju i nedavnu selidbu Kojima Productionsa i formiranje studija koji će se baviti snimanjem filmova i TV serija, misleći da bi Kojima mogao dobro naplatiti svoju dugogodišnju vjernost prema Sonyju i pridružiti se sve bogatijoj i impresivnijoj PlayStation obitelji.

Prema svim dosadašnjim informacijama, Kojima trenutno radi na dva velika projekta. Iako se već duže vrijeme spominje i novi Silent Hill, nastavak Death Strandinga bi mogao biti jedan od tih naslova, a za drugi se šuška da bi mogao biti ekskluzivan za Xbox. Naravno, još uvijek nisu poznati nikakvi detalji o tim projektima, no Kojima je obećao da će biti priutan na ovogodišnjem The Game Awardsu, što znači da bismo upravo tada mogli vidjeti i najavu barem jedne njegove igre.