Image Alt

Kuvo TV

Indie avantura Eternal Threads izlazi tijekom druge polovice svibnja

Novi izdavač Secret Mode za svoju prvu igru nam je pripremio uradak developerske ekipe Cosmonaut Studios. Eternal Threads se bavi manipuliranjem vremena kako bi se glavni likovi spasili od požara u kući u sjevernoj Engleskoj.

Igrači/ice će imati sedmodnevni vremenski okvir za rad, promatrajući kako njihove odluke i promjene utječu na šest života koji su sada u njihovim rukama.  Najnoviji trailer ne pokazuje ništa od ovoga, ali navodi se upozorenje:  “Zabranjeno je jednostavno zaustavljanje požara, umjesto toga morate manipulirati odlukama koje su ukućani napravili u tjednu koji je prethodio tome kako bi svi preživjeli događaj.”

Izdavač navodi kako postoji više načina da se svaki lik spasi od umiranja u vatri, ali neki su rezultati bolji od drugih. “Neke odluke će imati samo male učinke na događaje, kao što je, na primjer, pomicanje objekata po kući ili otkrivanje tajni. Međutim, velike promjene mijenjaju postojeće događaje, dodaju nove, pa čak i potpuno zamjenjuju neke događaje.” Korisničko sučelje također uključuje detalje o svakom od šest likova, kao i tekstualne objašnjenja onoga što će učiniti ako prežive požar. Ideja je da nakon ove velike opasnosti, svi likovi žive najbolje što mogu i poprave svoju osobnost. Dosta podsjeća na Groundhog day, zar ne? No, ipak je dosta drugačije što se tiče broja likova čiji se život treba izmijeniti, a i velika opasnost od požara je svakako element koji se dodatno treba izmanipulirati kroz igranje.

Eternal Threads izlazi 19. svibnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a najavljena je i Switch verzija.