Image Alt

Kuvo TV

Očekuje li nas povratak Fear Effecta?

Sudeći prema novom trademarku, koji je Square Enix krajem prošlog mjeseca registriao, na pomolu bi mogao biti povratak još jednog PSOne klasika.

20. travnja, Square Enix je u SAD ponovno registrirao Fear Effect trademark, što je kod mnogih probudilo nadu da bismo u bližoj ili daljoj budućnosti mogli vidjeti povratak ovog horror akcijskog serijala, s kojim smo se početkom ovog stoljeća družili na originalnom PlayStationu, a koji smo posljednji put vidjeli 2015-te, kada se u prodaji pojavio ne pretjerano dobri spin-off Fear Effect Sedna.

Na što se točno odnosi registrirani trademark, za sada nismo sigurni. No, ne treba zaboraviti Fear Effect Reinvented, famozni remake na kojem već nekoliko godina radi indie studio Forever Entertainment, a koji ima podršku Square Enix Collectivea. Iako je moguće da je Square Enix čisto radi predostrožnosti registrirao trademark, postoji realna šansa da se isti odnosi upravo na spomenuti remake, koji bi na kraju mogao izrasti u nešto više. Također, moguće je i da ćemo originalnu igru (ili možda i njen nastavak) vidjeti u izvornoj formi u sklopu PlayStation Plus Premium usluge.