Image Alt

Kuvo TV

Bethesda navodno radi i na standalone Starfield MMORPG spin-offu

Osim što se radi o prvom novom Bethesdinom IP-ju u posljednjih 25 i kusur godina, Starfield za Microsoft i samu Bethesdu znači mnogo više od još jednog grandioznog open world RPG-a. Zapravo, ovaj dvojac, ako je vjerovati novim glasinama, od Starfielda planira napraviti novu veliku franšizu.

Naime, poznati YouTuber i insider Skullzi tvrdi da Bethesda radi i na standalone MMORPG spin-off igri smještenoj u Starfield univerzum. Prema njegovim informacijama, radnja igre trebala bi se odvijati za vrijeme “rata kolonija” koji se dogodio 20 godina prije događaja iz Starfielda, što znači da bi nam Bethesda ovim ostvarenjem na neki način trebala ponuditi prolog i prequel same sage. Skullzi tvrdi da ima popriličnu količinu dokaza koji potkrijepljuju njegovu tvrdnju, no ovom prilikom nije otkrio o kakvim dokazima se točno radi.

Je li doista u razvoju i Starfield MMORPG, tek ćemo vidjeti. U međuvremenu, izlazak Starfielda je planira za 11. studeni ove godine (naravno, mogućnost nove odgode je i više nego realna), a budući da nas već 12. lipnja očekuje novi veliki zajednički showcase Microsofta i Bethesda, vjerojatno ćemo na njemu doznati nove informacije i vidjeti gameplay premijeru spomenute igre.