Image Alt

Kuvo TV

Embracer Group kupuje Eidos, Crystal Dynamics, Square Enix Montreal i sve njihove IP-jeve, među kojima su i Legacy of Kain, Tomb Raider i Deus Ex

I dok su oči gaming javnosti usmjerene na Microsoft i Sony i njihove potencijalne akvizicije, drugi gigant je odlučio da preduhitri ovaj dvojac i za sebe osigura nekoliko velikih razvojnih timova koji su gotovo sigurno bili i na njihovoj meti.

Embracer Group je objavio priopćenje za javnost u kojem je potvrdio da je započeo razgovore sa Square Enixom s ciljem da od ovog japanskog izdavača preuzme nekoliko Zapadnih studija i njihove IP-jeve. Konkretnije, predmet ove akvizicije su Crystal Dynamics, Eidos-Montréal i Square Enix Montréal, za koje je Embracer spreman izdvojiti 300 milijuna dolara. Po završetku ove akvizicije, Embraceru će pripasti i prava na sve IP-jeve navedenih studija, među kojima su i Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain i mnogi drugi.

Embracer će ovom akvizicijom preuzeti i brigu za 1,100 novih uposlenika tri navedena razvojna tima, locirana na čak osam različitih, kao i prava na nedavno najavljene igre, uključujući i novi Tomb Raider.

Ova velika akvizicija, ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebala bi biti finalizirana tijekom drugog kvartala Embracerove fiskalne 2022/2023. Njome će ionako ogromni Embracer dodatno porasti te će imati više od 14,000 uposlenika, 10,000 game developera i čak 124 interna razvojna tima te preko 230 igara u razvoj, među kojima je i više od 30 AAA igara.