Image Alt

Kuvo TV

Nova Mafia je u razvoju, bit će prequel originalnoj trilogiji

Već duže vrijeme ništa novo nismo čuli o studiju Hangar 13, čiji je ambiciozni novi projekt kodnoga imena Volt krajem prošle godine u potpunosti terminiran. Nakon što je Take-Two spremno otpisao čak 53 milijuna dolara, koliko je do trenutka otkazivanja spomenute igre utrošeno na njen razvoj, sudbina ovog studija je bila pod znakom pitanja. No, izgleda da je Take-Two ipak odlučio pružiti šansu ovom razvojnom timu, koji je navodno dobio priliku za popravni sa zadatkom na kojem se do sada poprilično dobro snalazio.

Hangar 13 ovih dana tresu značajne promjene. Nakon što je Haden Blackman, šef i osnivač ovog studija, nakon sedam godina odlučio u potpunosti napustiti 2K, na njegovo mjesto je zasjeo Nick Baynes koji, prema informacijama kojima raspolaže Kotaku, predvodi razvoj potpuno nove Mafia igre, čije je aktualno kodno ime Nero.

Naime, Kotaku navodi da se zapravo radi o prequelu dosadašnjoj trilogiji, što bi moglo značiti da će njegova radnja biti smještena u prohibicijski period pred sam početak originalne igre. Hangar 13 je navodno odlučio da za razvoj spomenute igre ne koristi Mafia 3 engine, već da se okrene mogućnostima koje donosi Unreal Engine 5.

Inače, nova Mafia je navodno u ranom razvojnom stadiju, što znači da će sigurno proći još neko vrijeme prije nego što vidimo njenu najavu ili doznamo bilo kakve konkretnije detalje.