Image Alt

Kuvo TV

Brojni insiderski izvori tvrde da je Sonyjeva akvizicija Square Enixa stvarna

Samo nekoliko dana, nakon što je Embracer kupio nekolicinu Square Enixovih zapadnih studija, intenzivirale su se glasine koje govore da je i ostatak Square Enixa spreman za prodaju. Naravno, najizgledniji kandidat za ovu akviziciju je ni manje ni više nego PlayStation.

Da se nešto veliko doista kuha, misli i nekoliko uglednih gaming novinara i insidera, među kojima su i Greg Miller i Jeff Grubb. Naime, Miller je ovu tvrdnju ponovio i tijekom nove epizode svoga PS I Love You podcasta, otkrivši pri tome kako je iz više različitih kredibilnih izvora čuo da se PlayStation sprema za kupovinu Square Enixa. Nažalost, Miller tom prilikom nije otkrio nikakve konkretnije detalje, no sličnog mišljenja je i Jeff Grubb, koji je već u više navrata nagovijestio Sonyjevu novu veliku akviziciju.

Već duže vrijeme se priča da bi Sony mogao kupiti nekog japanskog giganta. Glasine su spominjale i Konami, no s obzirom na jednaku dugogodišnju bliskost između Sonyja i Square Enixa, moguće je da u cijeloj priči ipak ima istine. U svakom slučaju, još neko vrijeme ćemo morati pričekati na neke konkretnije informacije.