Image Alt

Kuvo TV

Outriders je još uvijek u “minusu”, čak i unatoč Xbox Game Passu

U nedavnom financijskom izvješću, poljski studio je naveo kako prošle godine nije primio nikakve naknade od izdavača Square Enixa na temelju komercijalne izvedbe njihove igre Outriders.

Nakon godina tijekom kojih je Square Enix navodi kako se njihovi ”zapadnjački” naslovi poput Tomb Raidera i Deus Exa ne prodaju dovoljno dobro, i nakon što je veliki broj studija prodano Emrabcer Groupu, izašao je i podatak vezan za Outriderse. Ova RPG pucačina izašla je u travnu prošle godine, no do danas još nije uspjela ostvariti profit. Tako da, developeri, sukladno dogovoru, nisu još dobili nikakav novac za svoju igru.

Šteta je, također, jer je developerska ekipa People Can Fly napravila solidan posao sa ovom igrom, za koju dolazi ekspanzija Worldslayer u lipnju.  u jednom trenutku je igr aimala preko 3.5 milijuna trenutnih igrača, blizu prilikom izlaska igre, a ni Xbox Game Pass joj nije pomogao da zadrži ili poveća broj igrača/ica u narednim mjesecima.

Također je vrijedno spomenuti da Outriders nije dio prethodno spomenutog ugovora koji je Square Enix sklopio s Embracer Groupom.