Image Alt

Kuvo TV

Starfield i Redfall odgođeni za prvu polovicu iduće godine

Sveprisutni trend odgoda nastavio se i ovoga tjedna, a najnovije “žrtve” su Microsoftove ekskluzive Starfield i Redfall, koja su već ove godine trebale stići na Xbox Series X/S i PC.

Izlazak navedenih naslova bio je u planu za ovu godinu, međutim iz Bethesde su se odlučili da ih odgode za prvu polovicu 2023. godine. Kao razlog ove odgode, navedeno je dodatno vrijeme koje je ekipama iz Bethesda Game Studiosa i Arkane Austina potrebno da u potpunosti ispoliraju svoje igre i dostignu iznimno abiciozne ciljeve koje su si zacrtali, a sve kako bi igračima u konačnici isporučili najbolja moguća izdanja spomenutih naslova.

Odgode Starfielda i Redfalla, realno, ne predstavljaju neko pretjerano iznenađenje. Iako je Starfield imao čvrst datum izlaska (11. studeni), činjenica da se bližimo drugoj polovici godine a da još nismo vidjeli gotovo ništa, sama po sebi je bila dovoljan pokazatelj da igra još nije spremna. Slična situacija je i sa Redfallom, od kojeg smo do sada vidjeli samo najavni trailer i nekoliko prilično loših alpha demonstracija.

Unatoč ovoj odgodi, velika je šansa da ćemo nove prikaze navedenih igara vidjeti već početkom idućeg mjeseca, točnije 12. lipnja, kada nas očekuje Microsoftov i Bethesdin zajednički showcase event.