Image Alt

Kuvo TV

Bloober Team navodno radi na Silent Hill 2 Remakeu

Posljednjih dana, doslovno smo zatrpani glasinama i leakovima vezanim za dugo priželjkivani povratak Silent Hilla. Dobar dio tih glasina na neki način uključuje i Bloober Team, poljski studio poznat po horror hitovima kao što su Layers of Fear, Blair Witch, Observer i The Medium. Isto tako, priličan broj glasina navodi kako je u razvoju više Silent Hill igara, a od ranije je i poznato da su još prošle godine Konami i Bloober Team sklopili strateško partnerstvo. Naravno, još uvijek nije poznato što bi trebalo biti rezultat tog strateškog partnerstva, no insiderske informacije koje su nam pristigle ovog jutra, posebno će razveseliti ljubitelje po mnogima ne samo najboljeg Silent Hilla, već ujedno i najboljeg survival horror naslova ikada.

Prema informacijama kojima raspolaže poznati insider NateTheHate2, Bloober Team radi na punokrvnom remakeu Silent Hilla 2, koji bi ujedno trebao biti privremena PS5 ekskluziva. Ovaj remake, kako tvrdi ovaj insider, naravno uz tehnička poboljšanja prilagođena novoj generaciji, trebao bi imati dorađene i mrvicu izmjenjene zagonetke i potpuno nove završetke.

NateTheHate2 je u svome tweetu naveo da se radi o informacijama koje je čuo od nekolicine izvora, ali da ih još uvijek ne može potvrditi. Isto tako, i on tvrdi da je nekoliko Silent Hill igara u pripremi, uključujući i potpuno novu igru te svojevrsne spin-off naslove, što se opet poklapa sa dosadašnjim neslužbenim informacijama i leakovima.

U svakom slučaju, klupko zvano “Silent Hill” definitivno se počinje razmotavati. Radi li Bloober Team doista na jednoj od tih Silent Hill igara i je li u pitanju doista remake kultne “dvojke”, ostaje nam da vidimo. Tko zna, možda nam već predstojeći PlayStation Showcase ili Summer Game Fest donesu odgovore na neka od pitanja.