Image Alt

Kuvo TV

Iscurili su novi detalji vezani za priču i setting iduće Mafia igre

Iako još uvijek čekamo da se 2K i Hangar 13 službeno oglase, već sada imamo dovoljno dokaza da vjerujemo da je nova Mafia doista u razvoju, a svemu tome u prilog idu i novi detalji koji stižu posredstvom novog leaka.

Naime, poznati insider Nick Backer aka Shpeshal Nick, otkrio je tijekom nove epizode XboxEra podcasta nekoliko novih, doduše neslužbenih detalja koji se tiču nove Mafia igre, koja bi, kako je od ranije poznato, zapravo trebala biti prequel originalnoj igri.

Nove Bakerove informacije dobrim dijelom se poklapaju sa onim dosadašnjim, budući da i on tvrdi da se doista radi o prequelu, čija će radnja biti smještena na Siciliju krajem XIX i početkom XX stoljeća, a koja će pratiti život Don Salierija i njegov uspon ka mafijaškom tronu. Shpeshal Nick ovom prilikom nije otkrio hoćemo li samu igru pratiti iz perspektive Don Salierija, odnosno hoće li on ujedno biti i glavni protagonist igre, ili nas možda očekuje susret sa nekim potpuno novim likom.

Kada je u pitanju sam gameplay, Baker tvrdi da će igra ostati vjerna dobrom poznatom linearnom storytellingu, tako da bi glavni fokus same igre trebao biti na njenoj priči i prilično linearnom gameplayu, kakav smo imali i u originalnoj igri te njenoj remaster verziji.

S obzirom da dosadašnje glasine govore da je Mafia 4 još uvijek u ranom razvojnom stadiju, mala je vjerojatnoća da ćemo njenu najavu vidjeti uskoro. Ono što je sigurno, jeste da se radi o naslovu kojeg ćemo zaigrati na PS5, Xbox Series X/S i PC platformama, kad god isti bude izašao.