Image Alt

Kuvo TV

Rockstar navodno sprema čak osam novih remastera

Take-Two Interactive planira izdati čak osam remastera do 2025. godine. Tvrtka je otkrila tu činjenicu kao dio svojih nedavnih financijskih izvještaja, iako o igrama nisu dane nikakve konkretne informacije. Naravno, ova će vijest dovesti do nagađanja, posebno kod obožavatelja Rockstar Gamesa. Studio ima puno sjajnih naslova koji bi mogli dobiti remaster tretman, koji bi svakako skratili čekanje Grand Theft Auta 6. Nažalost, ne zna se još puno toga, pa tako ni  kada bi prvi od ovih remastera mogao biti dostupan, ali nadamo se Take-Two će imati više informacija za dati u nadolazećim mjesecima!

U Take Two Interactiveovim financijskim izvještajima, portovi i remasteri se nazivaju “nove iteracije prethodno objavljenih naslova”. Prošle godine objavljen je Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, koji je sadržavao remastere Grand Theft Auta 3, Grand Theft Auto: Vice Citya i Grand Theft Auto: San Andreasa. Iako je bilo dosta uzbuđenja oko kolekcije, objavljena je u stanju s kojim su mnogi bili nezadovoljni, no nada ostaje da će ovi drugi planirani remasteri biti objavljeni sa puno više brige i u boljem stanju. No, to su zasada samo nadanja, i dosta neodređena jer ne znamo o kojim se igrama radi.

Koje bi to sve igre mogle dobiti remaster? Grand Theft Auto 4 je svakako jedan od kandidata. Igre poput originalnog Red Dead Redemptiona imale bi puno smisla, a čak bi i Bully mogao biti mogućnost. Remasteri predstavljaju sjajnu priliku za nove, mlađe igrače/ice da igraju naslove koje su možda propustili prvi put, a i sigurno su manje financijski zahtjevni projekti nego remakeovi ili novi nastavci.

Ljeto je pred vratima, a iako je E3 ove godine otkazan, mnoge će vrtke vjerojatno i dalje održavati digitalne događaje na kojima bi mogli vidjeti nešto konkretnije o ovim projektima. Do tada, ostaje samo svim fanovima ovih igara da čekaju.