Image Alt

Kuvo TV

Take-Two zainteresiran za FIFA licencu – je li na pomolu nova velika nogometna simulacija?

Izvršni direktor Take-Twoa, Strauss Zelnick, govorio je za IGN o FIFA-inom brendu, dok je poricao da ga zanima je li izdavač zainteresiran za partnerstvo s svjetskim upravljačkim tijelom nakon njegovog odvajanja od EA.

FIFA i EA otkrili su prošlog tjedna da će prekinuti svoje skoro 30-godišnje partnerstvo nakon objavljivanja njihove posljednje zajedničke igre kasnije ove godine. EA će predstaviti novi naslov, EA Sports FC 2023, a trenutno su u tijeku rasprave s “vodećim izdavačima igara, medijskim tvrtkama i investitorima” u vezi s razvojem nove FIFA-ine simulacijske nogometne igre za 2024., koja bi se izravno natjecala s novom serijom Electronic Artsa.

Izdavačka kuća Take-Two 2K ​​trenutno ima partnerstva sa NBA, WWE, NFL i PGA franšizama, pa je (logično) IGN upitao Zelnicka želi li dodati FIFA-inu licencu svom popisu sportskih igara.

“Definitivno smo zainteresirani za proširenje naših mogućnosti u sportu, a FIFA ima sjajnu marku i nevjerojatan utjecaj, ali trenutno nemamo planove o kojima bismo razgovarali”, rekao je.

Na isto pitanje tijekom razgovora o zaradi Take-Twoa, Zelnick je rekao: “Pa, primijetili smo [da je FIFA-ina licenca spremna za preuzimanje] i skloni smo razmišljati o svom poslovanju u svakom trenutku. Uzbuđeni smo zbog izgradnje našeg sportskog poslovanja i trenutno nemamo puno više za reći.”

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je prošlog tjedna: “Mogu vas uvjeriti da će jedina autentična, prava igra koja ima FIFA ime biti najbolja dostupna za igrače i ljubitelje nogometa. Ime FIFA jedini je globalni, originalni naslov. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 i FIFA 26 i tako dalje – konstanta je FIFA ime i ostat će zauvijek NAJBOLJA.”

Hoće li to uistinu biti tako ili će natjecanje među simulacijama nogometa za godinu-dvije biti nikad napučenije i napetije, ostaje kao veliko pitanje.