Image Alt

Kuvo TV

Capcom bi mogao vratiti neke od svojih zaboravljenih franšiza

Capcom je tijekom još jednog sastanka s ulagačima naveo da bi mogao oživjeti neke od svojih neaktivnih serija igara.

Osnovan 1983. godine, Capcom ima jednu od najvećih riznica originalnog IP-eva, nekih davno zaboravljenih. Da ne nabrajamo sve, vrijedi samo spomenuti Dino Crisis, Okami, Viewtiful Joe, Darkstalkers, Lost Planet kao neke favorite za svečani povratak, no čini se da Capcomu i nije previše to bilo u planu. Barem do sada.

Naime, na pitanje koje planove tvrtka ima za svoje neaktivni IP naslove, Capcom je odgovorio: “Trenutno sastavljamo planove na temelju podataka koje dobivamo sa tržišta. U budućim planovima, uzimati ćemo u obzir što mušterije zahtijevaju i žele od nas.”

Puno je tu kandidata za nove nastavke i remakeove, kao što smo naveli na početku ovoga teksta. No, Capcom se bavi novim IP-evima, kao što je Pragmata, kao i sigurnim ulaganjima vezanima za Monster Hunter i Resident Evil. Pragmata je poptuno novih IP od 2012. godine, i Dragon’s Dogme, a budući da je odgođena za iduću godinu, dosta su vremena posvetili tome da uvjere ulagače da rade na velikom i nezaboravnom iskustvu. Kako će to na kraju ispasti, tek ćemo vidjeti dogodine. A što će biti sa ovim starijim naslovima, mogli bi saznati nakon izlaska te igre.