Image Alt

Kuvo TV

The Callisto Protocol je cross-gen naslov, a igramo ga već ove godine

Novi broj Game Informera na naslovnici je ugostio The Callisto Protocol, svemirski survival horror autora Dead Spacea koji neodoljivo podsjeća na Dead Space, a koji je smješten u PUBG univerzum.

Uz tonu ekskluzivnog sadržaja, koji je trenutno dostupan ekskluzivno za Game Informerove pretplatnike, doznali smo kako će se The Callisto Protocol u prodaji doista pojaviti već ove godine. Također, doznali smo kako se radi o cross-gen naslovu, što znači da ćemo ga ipak vidjeti i na PS4 i Xbox One konzolama, unatoč ranijim informacijama kako se radi o igri koja je namijenjena isključivo PS5, Xbox Series X/S i PC platformama.

Kada je u pitanju sam gameplay, prema onome što smo doznali, The Callisto Protocol se ne bi trebao drastično razlikovati od Dead Spacea. To znači da nas očekuje dobro poznati akcijski horror iz perspektive trećeg lica, čija će se radnja uglavnom odvijati u uskim i zatvorenim prostorima. U igri nas očekuje podjednaka porcija melee i ranged borbe. Čudovišni i prilično odvratni protivnici koji nas u igri čekaju zovu se Biophages, a doznali smo kako će glavni protagonist Jacob moći koristiti GRP sposobnosti kako bi privlačio određene objekte.

Dok čekamo dodatne informacije i gotovo sigurni trailer na Summer Game Festu, donosimo vam i nekoliko novih screenshotova, pa bacite oko.