Image Alt

Kuvo TV

U story modeu Sonic Originsa moći ćemo igrati samo sa Sonicom

Sonic Origins sve je bliže, a mnogi fanovi starih Sonic igara svakako su nestrpljivi da isprobaju novi mode koji nam omogućuje igranje svih klasika prema kronološkom slijedu. To će ujedno biti Story mode, sa novo napravljenim animiranim sekvencama i pojašnjenjima vezanima za to kako je Sonic došao u sve te pustolovine i kako je upoznao svoje prijatelje, prvenstveno Tailsa i Knucklesa. No, za razliku od drugih modeova u kolekciji, ovaj neće omogućivati izbor drugih igrivih likova, već ćemo biti primorani igrati samo sa glavnom zvijezdom, Sonicom.

iako ovo može biti razočaravajuće za neke, donekle je razumljivo zašto se Sega odlučila za ovaj potez. Kao dio Story Modea, bit će novih animiranih sekvenci koji će se prelaziti iz jedne igre u drugu. Ne samo da je Sonic jedini lik koji je prošao kroz sva četiri naslova, već se Segi izrada posebnih scena za mnogo manje rute Tailsa i Knucklesa možda nije učinila kao dovoljno vrijedno truda i trošenja resurasa. Neki igrači žalili su se na činjenicu da je Knucklesova strana priče trećem dijelu najvjerojatnije izostavljena zbog toga, ali stoji problem da bi nanovo igranje s Kncuklesom kroz iste dionice moglo biti dosadnjikavo. Knuckles svakako ima svoju priču za ispričati, ali njegovi dijelovi su isti kao i Sonicovi, s minimalnim promjenama.

Ostaje da vidimo gdje i kako ćemo točno moći igrati sa dodatnim likovima, te hoće li Sega omogućiti ipak igranje sa Amy, što bi svakako bilo logično – iako još nije potvrđeno. Sonic Origins izlazi 23. lipnja za PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One i Xbox Series X/S.