Image Alt

Kuvo TV

Bethesdina nova Indiana Jones igra navodno neće biti Xbox ekskluziva

Nova Indiana Jones igra, koju već neko vrijeme zajedno spremaju Bethesda i MachineGames, na kraju možda ipak neće biti konzolaška Xbox ekskluziva.

Unatoč činjenici da je Bethesda sada u vlasništvu Microsofta, iz kojeg su još ranije najavili da će sve buduće Bethesdine igre biti dostupne na svim uređajima koji imaju Xbox Game Pass (što znači da PlayStation otpada), situacija sa Indiana Jones igrom bi ipak mogla biti izuzetak.

Poznati gaming novinar i ugledni Xbox insider i leaker Jez Corden izjavio je tijekom nove epizode Xbox Two podcasta da su veoma izgledne šanse da Indiana Jones ipak bude multiplatformski naslov, a kao glavni razlog toga naveo je činjenicu da su Bethesda i Disney napravili ekskluzivni “deal” za igru prije Microsoftove akvizicije, zbog čega će Microsoft, kao što je bio slučaj i sa igrama kao što su Deathloop i Ghostwire: Tokyo, ispoštovati sve ranije dogovore. To nadalje znači da bi Indiana Jones, vjerojatno nekada paralelno sa petim filmom, trebao stići kako na Xbox i PC, tako i na PlayStation 5, kao i to da će vrlo vjerojatno već od prvog dana biti dio Xbox Game Passa.

Je li Corden i ovaj put u pravu, odgovor bismo mogli dobiti već tijekom Microsoftovog i Bethesdinog zajedničkog showcasea, koji je zakazan za 12. lipanj.