Image Alt

Kuvo TV

Bloober Team je navodno odbio ponudu da radi na novoj Saw igri

Bloober Team je u središtu pozornosti kod mnogih već neko vrijeme, prvenstveno jer se šuška da je poljski studio uključen u remake Silent Hilla 2. Tijekom posljednjih nekoliko godina, Bloober Team je proizveo niz igara u žanru horora, uključujući Layers of Fear, Medium i Blair Witch. Tijekom nedavnog intervjua za IGN, izvršni direktor Bloober tima, Piotr Babieno, otkrio je da je Lionsgate uživao u studijskom radu na Layers of Fear i ponudio im priliku da rade na njegovim horor IP-ovima. Iako je Saw bio popularniji, Bloober tim je umjesto toga odlučio ići s Blair Witch.

Lionsgate nam je došao i rekao: ‘Dečki, volimo Layers of Fear. Vidjeli smo što radite s Observerom, pa bismo željeli surađivati ​​s vama. Znamo da biste željeli raditi svoje igre, pa vas molim, ovo je naš popis naših horor IP naslova; odaberite jednu.’ Mogli smo izabrati Saw, koji je popularniji od Blair Witch, ali odlučili smo uzeti Blair Witch jer priča ima mnogo mogućnosti da izgradi nešto novo. To je bio razlog zašto smo odabrali ovaj projekt”, rekao je Babieno za IGN.

Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi Bloober Team napravio s licencom za Saw, ali očito je tim odabrao projekt koji je imao više prednosti. Kao i Layers of Fear, film The Blair Witch Project temelji se više na psihološkom užasu nego na fizičkom užasu, pa nije teško shvatiti zašto je Bloober Team možda to smatrao boljim. Franšiza također ima mnogo manje filmova od Saw serijala, što olakšava osmišljavanje originalnog sadržaja koji se uklapa u taj univerzum. Babieno je dodao da je Bloober tim dobio puno drugih zahtjeva za izradu licenciranih igara, ali da je tim trenutno prezauzet.

“Upravo sada, da budemo iskreni, stalno imamo zahtjeve filmskih studija ili drugih vlasnika licenci da radimo s njima, jer je Bloober tim na neki način prepoznatljiv. Nažalost, morali smo puno toga odbiti, jer nemamo kapacitet da napravimo više naslova odjednom.” – završio je Babieno i ostavio na u neznanju oko idućih projekata.