Image Alt

Kuvo TV

The Callisto Protocol više nije dio PUBG univerzuma

Iako je još od svoje inicijalne najave predstavljan kao survival horror smješten u PUBG univerzum, The Callisto Protocol će na kraju ipak biti neovisan naslov.

Spiritualni nasljednik Dead Spacea, kojeg nam sprema Striking Distance Studios, na čijem je čelu redatelj Dead Spacea Glen Schofield ipak će, prema riječima spomenutog redatelja, imati svoju priču i svijet, čime je ranije najavljena (ali nikome jasna) veza sa PUBG univerzumom i službeno prekinuta.

U svome novom obraćanju javnosti, Schofield je izjavio kako je The Callisto Protocol inicijalno doista bio dio PUBG timelinea, ali da je u međuvremenu izrastao u nešto mnogo veće, u naslov koji ima svoj veliki svijet. Naravno, Schofield je najavio kako će igra i dalje imati određena iznenađenja za PUBG fanove, ne preciziravši o čemu se zapravo radi.

Inače, za slabije upućene, The Callisto Protocol je survival horror iz perspektive trećeg lica, koji svakim svojim atomom podsjeća na Dead Space. Njegova radnja smještena je u 2320. godinu, a prati glavnog protagonista, svemirskog pilota Jacoba Leeja, koji mora preživjeti strahote Black Iron zatvorske kolonije na Jupiterovom mjesecu Callistu. Kao što je ovih dana najavljeno, glas i stas glavnog liku će posuditi glumac Josh Duhamel (Las Vegas, Transformers, Call of Duty: WWII), a budući da će utjelotvoriti običnog čovjeka, odnosno pilota koji baš i nema neko vojničko iskustvo, u borbi protiv zastrašujućih kreatura poznatih kao Biophages koristit će sve što mu se nađe pri ruci, počevši od vatrenog oružja, pa sve do raznoraznog oruđa na koje će usput nailaziti.

The Callisto Protocol je trenutno u razvoju za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC, a u prodaji bi se trebao pojaviti krajem godine. Premijerni gameplay trailer definitivno očekujemo početkom idućeg mjeseca, na nekom od predstojećih gaming događaja, najvjerojatnije tijekom Summer Game Festa 2022, koji je zakazan za 9. lipanj.