Image Alt

Kuvo TV

Diablo Immortal je konačno stigao na mobitele i PC

Već ste ga od jučer mogli “pre-loadati” na mobitele/tablete i PC računala. Najnovija iteracija Diablo serijala inicijalno zamišljena za mobitele (uz teško negodovanje fanova) i kasnije najavljena u PC verziji s punim crossplay featurima će danas od 19h biti dostupna za igranje. Naravno, imajte na umu da ako planirate zaigrati točno “na vrijeme”, očekujte gužvu, kršenje login servera i slično pa se naoružajte sa strpljenjem.

Inicijalne reakcija na igru su da je gameplay sjajan, igra ispolirana i u suštini mobilni Diablo III. Isto tako, po svemu sudeći čeka nas gadljivo iskustvo s tonom reklama, lootbox i pay2win mehanika koje će nas maltretirati iskakanjem na ekranu svako malo. Da, pay2win je definitivan jer nije moguće samo kupiti kozmetiku u igri već i boostove koji garantiraju veći postotak rare itema, oružja i slično. Treba vidjeti kako će Blizzard reagirati na sigurno negodovanje igrača po ovom pitanju i s vremenom sigurno mjenjati stvari u hodu. “Zgodno” je spomenuti da su Belgija i Nizozemska zabranile izlazak igre zbog kršenja lootbox zakona (op.a. bilo bi sjajno da je cijela EU stala ujedinjeno protiv ove prakse) te se čeka reakcija Blizzarda.

Ponovimo, Diablo Immortal stiže na Android, iOS i PC (Windows, Battle.net) platforme danas u 19:00h. Sigurni smo da će veliki broj vas (i nas) pohrliti zaigrati Immortal kao svojevrsno prelazno razdoblje do četvrtog punokrvnog nastavka Diablo serijala. Nadajmo se samo da ga neće ukenjati.